O-kupi otok

Datum objave:
22.5.2020
Status:
U provedbi
O-kupi otok
No items found.

Povezane vijesti

Trenutno nema povezanih vijesti.

Platforma O-kupi otok nastala je kao inicijativa LAG-a i FLAG-a Brač kojoj su se pridružili naši FLAG Škoji i LAG Škoji.  

Nastala je kao istinski iskaz potrebe za direktnim spajanjem proizvođača i kupaca čime se formira tzv. kratki lanac opskrbe čije je uspostavljanje prepoznato kao razvojna potreba otoka Brača, Hvara, Visa i Šolte na kojima djelujemo.

Poticaj realizaciji ove ideje, koja se dugo razvijala među upravom i članovima LAG-ova i FLAG-ova, bilo je izvanredno stanje pandemije izazvane koronavirusom te posljedičnih mjera zatvaranja tržnica i ograničenja kretanja što je ukazalo na važnost samoodrživosti otoka.

NAŠA VIZIJA

Naša vizija je povezivanje otoka Brača, Hvara, Šolte i Visa u jedinstvenu i brendiranu otočnu regiju koja formiranjem kratkih lanaca opskrbe kroz suradnju svih relevantnih dionika na sustavan, usklađen i promišljen način predstavlja otočne proizvode i vrijednosti svojim stanovnicima, posjetiteljima te svim ljubiteljima otoka i otočnih proizvoda.

 

Želite li  ponuditi svojeproizvode na stranici O-kupi otok? Registrirajte se!

 

O-Kupi otok predstavlja proizvode s otoka Brača, Hvara, Šolte i Visa i na jednom mjestu okuplja sve što ti otoci nude - od ribe, maslinovog ulja do suhih smokava, eteričnih ulja, marmelada i domaćih jaja. Svima koji nude i traže proizvode ili se žele registrirati pruža pregledan i jednostavan način korištenja te olakšava međusobno povezivanje.

 

Pretražite proizvode na O-kupi otok!

Stranica je zamišljena da djeluje samostalno, kao mali, živahni, šareni virtualni katalog na kojoj zainteresirani mogu pristupiti ponuditeljima proizvoda i izravno se dogovarati s njima o ponudi i dostavi, ali i upoznati lica ljudi koja stoje iza proizvoda, otočne proizvođače, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ribare i sve one koji su u svoje proizvode utkali dio svog otoka.

 

Upoznajte proizvođače na stranici O-Kupi otok!

Pogledaj ostale aktivnosti FLAG-a