Sudjelovanje u aktivnostima Farneta

Datum objave:
22.5.2020
Status:
U provedbi
Sudjelovanje u aktivnostima Farneta
No items found.

Povezane vijesti

Trenutno nema povezanih vijesti.

FARNET je europska mreža usmjerena razvoju ribarstvenih područja koja ujedinjuje europske FLAG-ove, nacionalne mreže FLAG-ova, upravljačka i posrednička tijela te predstavlja jedinicu za podršku  koja promiče lokalno donošenje odluka i LEADER/CLLD pristup.

Osnovni cilj FARNET-a je poticanje suradnje, razmjene iskustva i prijenosa znanja i rezultata između FLAG-ova na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj mreži.

Predstavnici FLAG-a Škoji redovito sudjeluju na radnim seminarima FARNET-a među kojima posebno ističemo radni seminar „FLAG-ovi i upravljanje lokalnim resursima“.

Seminar je održan u španjolskom gradu Vigu, galicijskoj prijestolnici ribarstva, od 13. do 15. ožujka 2018., okupio je FLAG-ove iz cijele Europe, a iz Hrvatske, uz Škoje, sudjelovali su i istarski FLAG Alba, FLAG Istrian Sole i predstavnica Uprave ribarstva. FLAG Škoji imao je čast biti odabran među mnoštvom prijavljenih kandidata.

Glavne teme seminara bile su:

o   Upravljanje i uspostavljanje su-upravljačkih modela na lokalnoj razini,

o   Promocija održivog ribarstva i akvakulture,

o   Osnaživanje lokalnih dionika u aktivnostima revitalizacije ekosustava,

o   Upravljanje u područjima Natura 2000,

o   Certificiranje i praćenje,

o   Inovacije u ribolovnim alatima.

Navedeni seminar pokazao nam je da, iako je u sektoru ribarstva na našem području LEADER/CLLD relativna novost, lokalni razvojni dionici izvrsno su detektirali razvojne probleme i mogućnosti FLAG-a Škoji te putem strateških ciljeva i mjera ponudili konkretna rješenja za pitanja koja su relevantna ne samo za naše područje već područje cijele EU.

 

Sve povezane materijale, među kojima i izvrsne primjere projekata možete pronaći ovdje.

Pogledaj ostale aktivnosti FLAG-a