GRAD VIS - Kopnenim putevima do mora

Datum objave:
25.4.2024
Odabrani projekt proizišao iz:
Natječaj za Mjeru 2.2 promicanje zaštite okoliša i prirodne baštine u području ribarstva/akvakulture i ublažavanje klimatskih promjena
GRAD VIS - Kopnenim putevima do mora
No items found.

PROJEKT: KOPNENIM PUTEVIMA DO MORA

MJERA 2.2. “PROMICANJE ZAŠTITE OKOLIŠA I PRIRODNE BAŠTINE U PODRUČJU RIBARSTVA/AKVAKULTURE I UBLAŽAVANJE KLIMATSKIH PROMJENA”

NOSITELJ PROJEKTA: GRAD VIS

PARTNER U PROJEKTU: GEOPARK VIŠKI ARHIPELAG

O PROJEKTU:

Projektom »Kopnenim putevima do mora» unaprijedit će se i osvijestiti  lokalna zajednica i posjetitelji otoka Visa o očuvanju i održivom korištenju kulturne i prirodne baštine na način da će se izraditi novi sadržaji u prirodi koji će educirati i informirati posjetitelje o potrebi zaštite okoliša i očuvanju krajobrazne i biološke raznolikosti sa svrhom očuvanja ribljeg fonda. Osim toga, provest će se stručna i znanstvena istraživanja koja su neophodna za kreiranje sadržaja u prirodi. Na temelju istraživanja, izradit će se tematsko-edukativno igralište s rekreativno-edukativnim sadržajima. Sadržaji podrazumijevaju postavljanje infotabli s QR kodovima na području parkića u Visu na kojima će detaljno biti opisani rezultati provedenog istraživanja (inventarizacija podmorja) te s edukativnim informacijama o potrebi zaštite okoliša i očuvanju krajobrazne i biološke raznolikosti. Osim toga, izradit će se prigodni promotivni materijal kojima će se promovirati projekt i educirati ciljne skupine i krajnji korisnici. Također, provest će se dvije akcije čišćenja nadmorja i podmorja na području grada Visa koje su najizloženije nanosima otpada.

 

REZULTATI PROJEKTA:

1.     Uređeno tematsko edukativno dječje igralište u gradu Visu

2.     Provedene dvije akcije čišćenja

3.     Provedeno istraživanje inventarizacije podmorja na dvije lokacije na području otoka Visa

4.     Izrađen tematsko-informativni vodič

5.     Izrađen didaktički set za djecu na temu morskog okoliša  

 

ODOBRENA POTPORA PROJEKTU: 42.707,10 EUR

INTEZITET POTPORE 100%

 

Što sve možete naučiti o morskom okolišu tijekom  posjeta dječjem igralištu pročitajte ovdje.

Pogledaj ostale odabrene projekte