OPĆINA SUĆURAJ - Interpretacijski centar ribarske baštine Sućuraj

Datum objave:
29.4.2024
Odabrani projekt proizišao iz:
II Natječaj za Mjeru 2.1 "Promicanje društvene dobrobiti i kulturne baštine u područjima ribarstva i akvakulture"
OPĆINA SUĆURAJ - Interpretacijski centar ribarske baštine Sućuraj
No items found.

PROJEKT: Interpretacijski centar ribarske baštine Sućuraj

MJERA 2.1. “Promicanje društvene dobrobiti i kulturne baštine u područjima ribarstva/akvakulutre “

NOSITELJ PROJEKTA: Općina Sućuraj

O PROJEKTU:

Provedbom projekta „Interpretacijski centar ribarske baštine Sućuraj“ općina Sućuraj dobila je izložbeni prostor koji prezentira povijest ribarstva kao vrlo važne gospodarske grane u povijesti naselja. Zgrada nekadašnje ribarnice izgrađene krajem 19. stoljeća na Rivi u samom centru naselja, koja je nekada služila i kao turistički informativni centar, provedbom ovog projekta doživjela je obnovu i prenamjenu te je postala interpretacijski centar ribarske baštine i duge ribarske tradicije mjesta. Provedenim istraživanjem za obnovu i uspostavu interpretacijskog centra stvorena je podloga za osmišljavanje i realizaciju postava izložbe koja nudi sažeti pregled ribarskih aktivnosti kroz povijest Sućurja, imajući u vidu srodnost ovih aktivnosti s onima iz drugih dalmatinskih i otočnih mjesta, kao i neke lokalne specifičnosti. Prostor koji je na neko vrijeme bio i izgubio svoju namjenu sada nudi žiteljima i posjetiteljima informacije o stoljećima dugoj gospodarskoj važnosti lova na srdele, konzerviranju ribe soljenjem, vrstama ribarskih mreža, specifičnostima lokalnih ribolovnih praksi i ribarstvu u Sućurju danas.

Projektom je Općina Sućuraj stavila u funkciju prostor Interpretacijskog centra ribarske baštine Sućuraj i realizirala provedbu istraživanja na temu ribarstva u Sućurju temeljem kojeg su kreirane i tiskane info table i brošure.

 

REZULTATI PROJEKTA:

1.     Provedeno  istraživanje za obnovu i uspostavu Interpretacijskog centra ribarske baštine Sućuraj i kreiran sadržaj za centar

2.     Uređen prostor Interpretacijskog centra ribarske baštine Sućuraj

3.     Izrađene interpretacijske info ploče s QR kodovima kao poveznicom na dodatni sadržaj

4.     Tiskane promotivne brošure Interpretacijskog centra ribarske baštine Sućuraj.

ODOBRENA POTPORA PROJEKTU: 23.233,92 EUR

INTEZITET POTPORE 100%

Pogledaj ostale odabrene projekte