ŠARAG, obrt za ribolov - Modernizacija i poboljšanje konkurentnosti obrta za ribarstvo Šarag

Datum objave:
25.4.2024
Odabrani projekt proizišao iz:
Natječaj za Mjeru 1.1 „Poboljšanje kvalitete ulova, dodavanje vrijednosti, prerada i trženje proizvoda ribarstva i akvakulture te poticanje energetske učinkovitosti i ublažavanja klimatskih promjena"
ŠARAG, obrt za ribolov - Modernizacija i poboljšanje konkurentnosti obrta za ribarstvo Šarag
No items found.

PROJEKT: MODERNIZACIJA I POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI OBRTA ZA RIBARSTVO ŠARAG

MJERA 1.1. „POBOLJŠANJE KVALITETE ULOVA, DODAVANJE VRIJEDNOSTI, PRERADA I TRŽENJE PROIZVODA RIBARSTVA I AKVAKULUTRE TE POTICANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I UBLAŽAVANJA KLIMATSKIH PROMJENA“

NOSITELJ PROJEKTA: ŠARAG OBRT ZA RIBOLOV

O PROJEKTU:

Dugoročna svrha projekta je povećanje konkurentnosti gospodarskog subjekta ŠARAG. Nabavom opreme, potencijalnim kupcima omogućen je bolji uvid u ponudu poslovnog subjekta uz istovremeno zadržavanje i povećanje kvalitete i nutritivnih vrijednosti proizvoda ribarstva (rashladna vitrina i izložbena ledenica). Nadalje,  nabavom rashladne komore omogućeno je  kvalitetno skladištenje proizvoda ribarstva i akvakulture, a nabavom vakuum stroja i šokera omogućeno je pružanje  novih usluga  na zahtjev kupca - vakumiranje i zamrzavanje.  Očekuje se da će ulaganje doprinijeti povećanju prodaje, a time i povećanja prihoda u prvoj godini poslovanja nakon provedbe projektnih aktivnosti. Nabavom barkod čitača i printera računa, digitalizirano je poslovanje i omogućen je  bolji uvid u stanje skladišta te povećana  efikasnost poslovanja. Nabavom novih i kvalitetnijih uređaja visoke energetske učinkovitosti doći će do smanjenja potrošnje energije što će također pozitivno utjecati na ukupnu učinkovitost poslovanja. Specifični cilj projekta  (SC) 1 je očuvanje postojećih radnih mjesta gospodarskog subjekta (2 zaposlena), a SC2 je unapređenje postojećeg sustava trženja proizvoda ribarstva i akvakulture (nabava nove opreme). SC1 i SC2 doprinijet će Strateškom cilju 1 LRSR-a FLAG-a Škoji za programsko razdoblje 2014.-2020.

Osim što se projektom doprinosi povećanju konkurentnosti korisnika, očekuje se da će projekt doprinijeti povezivanju ribara s područja FLAG-a Škoji i potaknuti trženje proizvoda lokalnih ribara, pritom povećavajući kvalitetu i tržišnu vrijednost proizvoda ribarstva i akvakulture što će posljedično dovesti do povećanja kvalitete života za lokalno stanovništvo FLAG-a Škoji.

REZULTATI PROJEKTA:

1.     Nabavljena oprema kojom se modernizira postojeća ribarnica u Jelsi

(rashladna vitrina, izložbena ledenica,rashladna komora, rashladna vitrina s policama, sustav  video nadzora, digitalna vaga, klima uređaj, brzorashladni uređaj, barkod, vakum uređaj, automatska vrata)

 

ODOBRENA POTPORA PROJEKTU:  16.316,84 EUR

INTEZITET POTPORE: 50%

 

Pogledaj ostale odabrene projekte