Odlukama Uprave ribarstva dodijeljena su sredstva za korisnike Conger d.o.o. i Šarag, obrt za ribolov, vl. Ivica Županović

Datum objave:
30.11.2023
Kategorija:
Vijest
Odlukama Uprave ribarstva dodijeljena su sredstva za korisnike Conger d.o.o. i  Šarag, obrt za ribolov, vl. Ivica Županović
No items found.

Nakon što je Upravni odbor FLAG-a Škoji 18.07.2023. donio Odluke o odabiru projekata za Natječaj FLAG-a Škoji a Mjeru 1.1. „Poboljšanje kvalitete ulova, dodavanje vrijednosti, prerade i trženje proizvoda ribarstva i akvakulture te poticanje energetske učinkovitosti i ublažavanje klimatskih promjena“  iz LRSR FLAG-a Škoji 2014.-2020., Uprava ribarstva je 30. listopada 2023. donijela Odluku o dodjeli sredstava u iznosu od 61.017,89 EUR (459.739,29 HRK) za korisnika Conger d.o.o. za projekt „Congerova štorija o ribi“. Dana 31. listopada 2023. Uprava ribarstva donijela je Odluku o dodjeli sredstava u iznosu od 24.477,37 EUR (184.424,73 HRK) za korisnika Šarag, obrt za ribolov, vl. Ivica Županović, Jelsa za projekt „Očuvanje kvalitete ulova i povećanje održivosti obrta za ribolov Šarag“.

Korisnik Conger d.o.o. će putem projekta nabaviti specijalizirano vozilo za transport proizvoda ribarstva i ledomat. Cilj projekta je jačanje konkurentnosti dodavanjem vrijednosti proizvodima ribarstva i unaprjeđenjem njihovog trženja što će omogućiti očuvanje kvalitete sirovini, dodati joj vrijednost i diferencirati je od konkurencije što je ključno za postizanje bolje cijene i tržišnu konkurentnost.

Korisnik  Šarag, obrt za ribolov će putem projekta nabaviti specijalizirano vozilo za transport ribe i mekušaca  gdje bi se transport obavljao u strogo kontroliranim uvjetima sa maksimalno očuvanim nutritivnim vrijednostima. Time bi se povećala kvaliteta proizvoda, očuvala svježina proizvoda i produžio rok trajanja.

 

Čestitamo na uspješno prijavljenim projektima i veselimo se skorašnjoj provedbi!

Pogledaj ostale vijesti