Odobrena prva samoinicijativna izmjena LRSR FLAG-a Škoji

Datum objave:
23.8.2021
Kategorija:
Vijest
Odobrena prva samoinicijativna izmjena LRSR FLAG-a Škoji
No items found.

Povezane vijesti

Trenutno nema povezanih vijesti.
Nema povezanih vijesti.

Na sjednici Skupštine FLAG-a Škoji održanoj 6. srpnja 2021. godine donesena je Odluka o odobrenju prve samoinicijativne izmjene Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Škoji 2014.-2020. Odlukom o odobrenju izmjena lokalne razvojne strategije u ribarstvu donesenom od Uprave ribarstva 6. kolovoza 2021. godine odobrena je izmjena Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Škoji u cijelosti.

Izmjeni Lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR) pristupilo se nakon provedenog konzultacijskog procesa s članovima i dionicima FLAG-a Škoji te temeljem iskazanog interesa potencijalnih korisnika i provedene vanjske mid-term evaluacije LRSR.

Odobrenom izmjenom, s ciljem učinkovitije i brže provedbe LRSR FLAG-a Škoji, izostavljene su prioritetne mjere koje ne odgovaraju trenutnim potrebama na terenu (M1.2 i M1.3) te je izmijenjen opis aktivnosti i popis ciljanih korisnika Mjere 1.1 kako bi mjera bolje odgovarala potrebama iskazanim kroz konzultacijski proces i učinkovitije djelovala na očuvanje i osnaživanje sektora ribarstva našeg obuhvata. Izmjenom su obuhvaćene i prateće aktivnosti Mjera 2.1 i 3.1 kako bi bolje odgovarale potrebama na terenu.

Izmjenom financijskog plana LRSR alokacije po mjerama usklađene su s iskazanim interesom pa su tako planirani financijski iznosi u mjerama iz Strateških ciljeva 1 i 3 umanjeni u korist vrlo popularnih mjera iz Strateškog cilja 2. Tome je pridonijela i činjenica da mjere iz Strateških ciljeva 1 i 3 privlače operacije sa znatno manjim zatraženim iznosima potpore u odnosu na operacije iz Strateškog cilja 2.

Uz ove navedene izmjene, iskorištena je prilika da se unesu osvježeni podaci u LRSR, uklone tehničke pogreške i osvježi akcijski plan provedbe LRSR.

Izmjena LRSR obuhvaća samu LRSR te njene Dodatke 4. i 5. Izmijenjenoj LRSR možete pristupiti ovdje.

Pogledaj ostale vijesti