Uprava ribarstva donijela je Odluku o dodjeli sredstava za projekt Općine Jelsa

Datum objave:
25.3.2021
Kategorija:
Vijest
Uprava ribarstva donijela je Odluku o dodjeli sredstava za projekt Općine Jelsa
No items found.

Nakon što je Upravni odbor FLAG-a Škoji donio Odluku o odabiru projekta za Natječaj FLAG-a Škoji a Mjeru 2.1. „Promicanje društvene dobrobiti i kulturne baštine u područjima ribarstva i akvakulture“  iz LRSR FLAG-a Škoji 2014.-2020. , Uprava ribarstva je 11.03.2021. donijela Odluku o dodjeli sredstava za Korisnika Općina Jelsa za projekt „Izgradnja zgrade muzeja za novi stalni postav ribarske zbirke“

Projekt se će se provesti kroz tri glavne aktivnosti. Prva aktivnost odnosi se na izgradnju suvremene društveno-kulturne muzejske infrastrukture kao nužne platforme za očuvanje i prezentaciju postojeće ribarstvene i pomorske baštine lokalne zajednice.

Druga aktivnost odnosi se na istraživanje koje će provesti djelatnici Muzeja općine Jelsa s ciljem detaljnije kontekstualizacije pojedinih predmeta, ali i reevaluacije i reinterpretacije cjelovite zbirke u lokalnom i širem kontekstu.

Treća aktivnost odnosi se na inovaciju koja će se implementirati u rad muzeja radi povećanja njegove vidljivosti, a riječ je o izradi aplikacije koja će tehnologijom proširene stvarnosti muzej „izvući“ van prostornih ograničenja postava – na ulice Vrboske, gdje će se zainteresiranim prolaznicima, stranim i domaćim, na raznim lokacijama ponuditi uvid u scene iz prošlosti suvremenim tehnologijama.

 

Ukupni iznos prihvatljivog ulaganja iznosi 2.452.293,75 HRK, a iznos dodijeljene potpore iznosi 1.509.400,00 HRK.

 Čestitamo Općini Jelsa na uspješno prijavljenom projektu i veselimo se njegovoj realizaciji.  

Pogledaj ostale vijesti