Odlukom Uprave ribarstva Gradu Visu dodijeljeno 321.776,68 HRK za provedbu projekta "Kopnenim putevima do mora“

Datum objave:
8.6.2022
Kategorija:
Vijest
Odlukom Uprave ribarstva Gradu Visu dodijeljeno 321.776,68 HRK za provedbu projekta "Kopnenim putevima do mora“
No items found.

U kolovozu prošle godine Upravni odbor FLAG-a Škoji odabrao je 6 projekata za dodjelu potpore u ukupnom iznosu 5.486.119,68 kuna u okviru natječaja FLAG-a Škoji za Mjeru 2.2 Promicanje zaštite okoliša i prirodne baštine u području ribarstva/akvakulture i ublažavanje klimatskih promjena.

Jedan od odabranih projekata bio je i projekt " Kopnenim putevima do mora "kojemu je pristigla Odluka o dodjeli sredstava od strane Uprave ribarstva. Ovom Odlukom Gradu Visu je dodijeljeno 321.776,68 kuna za provedbu projekta.

Provedbom aktivnosti ovog projekta uredit će se tematsko – edukativno igralište. Također, provesti će se stručna i znanstvena istraživanja koja su neophodna za kreiranje sadržaja u prirodi. Na temelju istraživanja, izradit će se informativni, rekreativno – edukativni sadržaji koji će biti postavljeni u okviru novo izgrađenog tematsko – edukativnog igrališta. Sadržaji podrazumijevaju postavljanje info tabli s QR kodovima, koje će osim opisnih i slikovitih sadržaja, sadržavati i poveznice na informativne internet stranice s podacima o istraživanju te prirodnim, kulturološkim i biološkim raznolikostima odnosno specifičnostima lokacija uključenih u projekt. Osim toga, izradit će se prigodni promotivni materijal s kojim će se promovirati projekt, rezultati istraživanja te educirati ciljne skupine i krajnji korisnici. Provesti će se dvije akcije podvodnog čišćenja podmorja na području grada Visa, a iste će uključiti posjetitelje i volontere otoka Visa.

 Grad Vis je o svom projektu prilikom prijave na Natječaj napisao sljedeće:

„Dugoročna svrha projekta je doprinos promicanju zaštite okoliša i prirodne baštine otoka Visa čime će se stvoriti uvjeti za održivo očuvanje prirodnih resursa nužnih za sektor ribarstva. Cilj je osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti očuvanja ribljeg fonda, prirodne i kulturne baštine otoka Visa postavljanjem edukativno– informativnih sadržaja, te unaprijediti očuvanje ribljeg fonda provedbom znanstvenog istraživanja podmorja.“

 

Čestitamo Gradu Visu na dodijeljenim sredstvima i veselimo se skorašnjoj provedbi projekta!

 

 

 

Pogledaj ostale vijesti